W niniejszym poście chcę Was prosić o "zbiorową odpowiedzialność" za informacje publikowane w tabelach: "W trakcie indeksacji" oraz "Poczekalnia".
Gdyby znalazł się ktoś kto raz w miesiącu pomógłby przygotować aktualizację tabeli "Autorzy i ich opracowania" też bym się nie pogniewał, ale to na PW.
Tak więc teraz proszę o zwracanie mi uwagi na to, co powinno znaleźć się w poczekalni, co już jest w trakcie indeksacji, a co zostało spisane. Niech każdy tego dopilnuje, jeśli spisał przydzielony ( zaklepany) materiał i niech jasno mi to napisze: to i to do usunięcia / do zmiany o następny zakres. Jest jeszcze wiele zgłoszeń z przed roku i przyznam szczerze, że przydzielony / zadeklarowany zasób blokuje indeksację, ponieważ inni chętnie zrobiliby to w ciągu kilku dni do miesiąca. Kontakt z tymi osobami jest utrudniony, więc może w ten sposób do nich dotrę z prośbą o aktualizację.
Po prostu nie chcę myśleć jeszcze i o tym, że gdzieś jest jakaś niezgodność, ponieważ autor wysłał (jak zwykle) ostatni rocznik i nie zaznaczył, że trzeba aktualizować przydział.
Dzięki Waszej pomocy w tej kwestii tabele będą aktualizowane na bieżąco.
Padają pytania, dlaczego nie zapisuję w poczekalni zasobów dostępnych
w szukajwarchiwach czy u mormonów? Jest jeszcze bardzo dużo do zrobienia, więc brakuje już czasu na prześledzenie danej parafii: co jest dostępne - co jest zrobione (co w trakcie). Zapisuję więc w poczekalni takie zasoby, którymi dysponuję.
Oczywiście nie proszę tu o listy zawierające życzenia typu: "
proszę zamieścić w poczekalni indeksy z Pcimia Małego, ponieważ tam szukam przodków".
Chodzi o rzeczową, konkretną pomoc w prowadzeniu tabel.
Dziś znów dostałem spisany jeden rocznik z dwóch źródeł. To może być częste przy tej dostępności źródeł.
Proszę więc, by zachować następującą kolejność indeksacji:
1. Sprawdzić w tabeli "Zasoby opracowane" i "W trakcie indeksacji" czy to co chcę spisać jest lub może będzie niebawem spisane,
2. Zgłosić akces do admina, żeby umieścił moją wolę spisywania wybranego materiału w tabeli "W trakcie indeksacji",
3. Spisać wybrany materiał i przesłać go do publikacji,
4. Poinformować admina, że zasób zakończyłem indeksować i proszę o wykreślenie z tabeli / o kolejny przydział lub dziękuję za współpracę.
W ten sposób unikniemy "dublowania" w indeksacji.
Dla przypomnienia adminem jestem ja, a kontakt ze mną przez forum

w bazie w linku na pasku:
Kontakt z administratorem bazy Gdyby była taka potrzeba możliwy jest także kontakt telefoniczny.