Piotrawin-gdzie znalezc ksiegi z 18 wieku?
Piotrawin-gdzie znalezc ksiegi z 18 wieku?
Czesc, moze wiecie czy mozna gdzies znalezc ksiegi z Piotrawina z 18 wieku? Czy szukac moze w archiwum archidiecezjalnym w Lublinie? Jak sie dowiedziec jakie sa tam zasoby? Piotrawin to bardzo stara parafia i szukam tych ksiag i szukam i nic:(
Re: Piotrawin-gdzie znalezc ksiegi z 18 wieku?
Jak to gdzie? Od wieków w tym samym miejscu, na parafii. 

Darek
Syn Stanisława, wnuk Józefa, prawnuk Antoniego, praprawnuk Ignacego, 3xprawnuk Błażeja, syna ?, syna ?, syna ?, syna ?, syna ?, potomków Stanisława? niestety metryki niedostępne
Syn Stanisława, wnuk Józefa, prawnuk Antoniego, praprawnuk Ignacego, 3xprawnuk Błażeja, syna ?, syna ?, syna ?, syna ?, syna ?, potomków Stanisława? niestety metryki niedostępne

Nigdzie nie znalazłam wzmianki o księgach wcześniejszych niż 1810 rok.Ale też nie pytałam na parafii.A w internecie na stronie parafii, nie ma o nich ani słowa.Może zadzwoń do kancelarii i popytaj.Ciekawa sama jestem, czy się coś zachowało wcześniejszego.
Osobiście szukam tam Mosińskich,Nowackich,Kręciszów i Wróblów a i nie wiem czy tamci Bernaccy nie są z moimi powiązani.Gdyby były księgi z XVIII wieku wiele by się mogło wyjaśnić.
Pozdrawiam Danka
Osobiście szukam tam Mosińskich,Nowackich,Kręciszów i Wróblów a i nie wiem czy tamci Bernaccy nie są z moimi powiązani.Gdyby były księgi z XVIII wieku wiele by się mogło wyjaśnić.
Pozdrawiam Danka
Ma się rozumieć, o ile się zachowały, to są na parafii.
Brak wzmianki to i tak lepiej niż wiarygodna wzmianka, że zostały zniszczone.
Brak wzmianki to i tak lepiej niż wiarygodna wzmianka, że zostały zniszczone.
Darek