Aktualizacje na SZWA
-
-
Zosiu,
skończyły się fundusze europejskie i żadne AP, w Lublinie też, nie będzie dla szwa digitalizowało mormońskich filmów za DARMO.
Wprawdzie szwa pisze, że teraz same AP mogą dodawać zdigitilizowane księgi, filmy - ale żadne AP nie ma na to środków, nie zatrudni dodatkowo 4 paracowników do skanowania, bo nie będzie w stanie im za to zapłacić.
Wolontariuszom nie pozwolą wykonać tej roboty...
skończyły się fundusze europejskie i żadne AP, w Lublinie też, nie będzie dla szwa digitalizowało mormońskich filmów za DARMO.
Wprawdzie szwa pisze, że teraz same AP mogą dodawać zdigitilizowane księgi, filmy - ale żadne AP nie ma na to środków, nie zatrudni dodatkowo 4 paracowników do skanowania, bo nie będzie w stanie im za to zapłacić.
Wolontariuszom nie pozwolą wykonać tej roboty...
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Chotcza, Karczmiska, Kazimierz Dolny, Końskowola, Opole Lubelskie, Piotrawin, Wąwolnica, Wilków.
Odpowiadam tylko na majle, na PW NIE
Parafie: Chodel, Chotcza, Karczmiska, Kazimierz Dolny, Końskowola, Opole Lubelskie, Piotrawin, Wąwolnica, Wilków.
Byłem w AP 2 tygodnie temu...
Nic się nie zmieniło.
Na ich wewnętrznym serwerze piszą, że pracują nad nowymi skanami i wkrótce będą widoczne.
Pokazałem ten zapis i zapytałem.
Już gdzieś tutaj pisałem o tym.
Pani się uśmiechnęła i puściła oko...
Nic się nie zmieniło.
Na ich wewnętrznym serwerze piszą, że pracują nad nowymi skanami i wkrótce będą widoczne.
Pokazałem ten zapis i zapytałem.
Już gdzieś tutaj pisałem o tym.
Pani się uśmiechnęła i puściła oko...
Byłem w AP Lublin, nie dostałem ksiąg tylko skany których nigdzie nie ma , dlaczego tego nie udostępnią?
Pozdrawiam Eugeniusz, ojciec Zygmunt, dziadek Aleksander, pradziadek Andrzej, 2xpradziadek Wawrzyniec, 3xpradziadek Jakób, 4xpradziadek Wincenty, 5xpradziadek Jan, 6xpradziadek Mateusz, 7xpradziadek Jan
Dziękuję za przykład, tego właśnie szukałem.
Dowodu na to, że jednostka jest zdigitalizowana, ale niedostępna on line.
Dys - tak jest od 1870 do 1910, niżej przykład 1910
https://szukajwarchiwach.pl/35/1814/0/2 ... bJednostka
Wszędzie w uwagach: Jednostka zdigitalizowana.
Dzisiaj napiszę do szwa podając Dys jako przykład.
Dowodu na to, że jednostka jest zdigitalizowana, ale niedostępna on line.
Dys - tak jest od 1870 do 1910, niżej przykład 1910
https://szukajwarchiwach.pl/35/1814/0/2 ... bJednostka
Wszędzie w uwagach: Jednostka zdigitalizowana.
Dzisiaj napiszę do szwa podając Dys jako przykład.
Do archiwów w Rzeszowie, Lublinie oraz Sandomierzu napisałem prośbę o informacje odnośnie digitalizacji i udostępniania . Dotychczas odpowiedział tylko Sandomierz:
"Sprawa: Plany digitalizacji zasobów APK Oddział Sandomierz i aktualizacji danych
na portalu szukajwarchiwach.gov.pl.
Odpowiadając na Pana pismo w sprawie digitalizacji zasobów Archiwum
Państwowego w Kielcach Oddział w Sandomierz, informuję, że Oddział nie posiada własnej
pracowni digitalizacji. Obecnie przygotowujemy plan digitalizacji (w pierwszym rzędzie
skanowaniu będą poddane plakaty znajdujące się w różnych zespołach archiwalnych – w
celu ochrony oryginałów przed zniszczeniem). Digitalizacja będzie przeprowadzona w
naszej Centrali w Kielcach."
"Sprawa: Plany digitalizacji zasobów APK Oddział Sandomierz i aktualizacji danych
na portalu szukajwarchiwach.gov.pl.
Odpowiadając na Pana pismo w sprawie digitalizacji zasobów Archiwum
Państwowego w Kielcach Oddział w Sandomierz, informuję, że Oddział nie posiada własnej
pracowni digitalizacji. Obecnie przygotowujemy plan digitalizacji (w pierwszym rzędzie
skanowaniu będą poddane plakaty znajdujące się w różnych zespołach archiwalnych – w
celu ochrony oryginałów przed zniszczeniem). Digitalizacja będzie przeprowadzona w
naszej Centrali w Kielcach."
Pozdrawiam
Arkadiusz Radecki
Arkadiusz Radecki
Dzień dobry
Archiwum Państwowe w Rzeszowie nie prowadzi zestawień w zakresie o który Pan pyta. Co do publikacji wysłanych do NAC skanów, to informuję, że do tej pory nie opublikowano jeszcze w serwisie szukajwarchiwach.gov.pl skanów wysłanych z naszego Archiwum na początku 2016 roku. Proszę sprawdzać na bieżąco, czy opublikowano nowe, interesujące Pana skany w tym serwisie.
Pozdrawiam
Leszek Mierzwa
Kierownik Oddziału Gromadzenia, Opracowania i Zabezpieczenia Zasobu
Archiwum Państwowe w Rzeszowie
Archiwum Państwowe w Rzeszowie nie prowadzi zestawień w zakresie o który Pan pyta. Co do publikacji wysłanych do NAC skanów, to informuję, że do tej pory nie opublikowano jeszcze w serwisie szukajwarchiwach.gov.pl skanów wysłanych z naszego Archiwum na początku 2016 roku. Proszę sprawdzać na bieżąco, czy opublikowano nowe, interesujące Pana skany w tym serwisie.
Pozdrawiam
Leszek Mierzwa
Kierownik Oddziału Gromadzenia, Opracowania i Zabezpieczenia Zasobu
Archiwum Państwowe w Rzeszowie
Pozdrawiam
Arkadiusz Radecki
Arkadiusz Radecki