Sitaniec Nielisz - poszukiwanie przodków i rodziny
-
Sitaniec Nielisz - poszukiwanie przodków i rodziny
Witam
poszukuję przodków z miejscowości Nielisz i Sitaniec z okolicy Zamościa.
Interesują mnie nazwiska Bartosiak, Doroszewscy, Furmanek i Kozaczuk.
Czy ktoś z Was ma może w swoim drzewie kogoś o tym nazwisku. Moi pradziakowie pochodzili z tych miejscowości:
Nielisz - pradziadek Jan Bartosiak i jego rodzice Franciszek Bartosiak i Katarzyna Kozaczuk
Sitaniec - prababka Janina Doroszewska i jej rodzice Leonard Doroszewski i Rozalia Furmanek
Wiem też że dziadek Doroszewski jest pochowany w Sitańcu ale nie mam pojęcia czy grób istnieje, ponoć w latach 50-tych Janina odwiedzała ten grób. Rozalia Doroszewska pochowana jest w Zamościu i do jej grobu dotarłem. Z aktu zgonu wynika że urodziła się w Sitańcu ale w aktach stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Sitańcu i parafii prawosławnej w Bortatyczach z lat 1880-1890 nie ma o niej żadnego wpisu.
poszukuję wszelkich informacji na temat rodziców moich pradziadków. Moze ktoś z Was zna kogoś o tych nazwiskach z Nielisza lub Sitańca?
Za wszelką pomoc będe bardzo wdzięczny
pozdrawiam
Mariusz
poszukuję przodków z miejscowości Nielisz i Sitaniec z okolicy Zamościa.
Interesują mnie nazwiska Bartosiak, Doroszewscy, Furmanek i Kozaczuk.
Czy ktoś z Was ma może w swoim drzewie kogoś o tym nazwisku. Moi pradziakowie pochodzili z tych miejscowości:
Nielisz - pradziadek Jan Bartosiak i jego rodzice Franciszek Bartosiak i Katarzyna Kozaczuk
Sitaniec - prababka Janina Doroszewska i jej rodzice Leonard Doroszewski i Rozalia Furmanek
Wiem też że dziadek Doroszewski jest pochowany w Sitańcu ale nie mam pojęcia czy grób istnieje, ponoć w latach 50-tych Janina odwiedzała ten grób. Rozalia Doroszewska pochowana jest w Zamościu i do jej grobu dotarłem. Z aktu zgonu wynika że urodziła się w Sitańcu ale w aktach stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Sitańcu i parafii prawosławnej w Bortatyczach z lat 1880-1890 nie ma o niej żadnego wpisu.
poszukuję wszelkich informacji na temat rodziców moich pradziadków. Moze ktoś z Was zna kogoś o tych nazwiskach z Nielisza lub Sitańca?
Za wszelką pomoc będe bardzo wdzięczny
pozdrawiam
Mariusz
Witaj
Jeśli jakieś źródło wskaże Ci wcześniejszych Doroszewskich ze Szczebrzeszyna/Zamościa bądź Radecznicy/Mokregolipia to służę informacjami.
,,Twoich,, Doroszewskich w moim drzewie nie ma.
Jeśli jakieś źródło wskaże Ci wcześniejszych Doroszewskich ze Szczebrzeszyna/Zamościa bądź Radecznicy/Mokregolipia to służę informacjami.
,,Twoich,, Doroszewskich w moim drzewie nie ma.
Pozdrawiam
Maciek
Poszukuję: z lat XVII-XVIIIw. : Doroszewski, Niedzielski - Szczebrzeszyn/Zamość, Staniszewski - Lipsko-Narol/Biskupice, Olejarski/Olejarz - Łukowa, Szostakowski - Tworyczów
Maciek
Poszukuję: z lat XVII-XVIIIw. : Doroszewski, Niedzielski - Szczebrzeszyn/Zamość, Staniszewski - Lipsko-Narol/Biskupice, Olejarski/Olejarz - Łukowa, Szostakowski - Tworyczów
-
-
A może ktoś zna namiar na np Koło Gospodyń Wiejskich w Sitańcu lub Nieliszu. Albo na jakąś inną lokalną grupę?
Na stronach gminy nie ma bezpośrednich namiarów tylko ogólne informacje. Jeśli ktoś by miał taki namiar to bardzo proszę o podanie, postaram się wówczas skontaktować i może ktoś kto na miejscu mieszka będzie umiał i chciał mi pomóc
pozdrawiam
Mariusz
Na stronach gminy nie ma bezpośrednich namiarów tylko ogólne informacje. Jeśli ktoś by miał taki namiar to bardzo proszę o podanie, postaram się wówczas skontaktować i może ktoś kto na miejscu mieszka będzie umiał i chciał mi pomóc
pozdrawiam
Mariusz
-
-
Hej Mariusz z Twoje postu w temacie " Stary Zamość i okolice - poszukuję nazwisk"
wynika:
JERZY(nie wiem jaki) + Marianna Hajsc/Haniec = Filip Jan Doroszewski
1857 Filip Jan Doroszewski + Marianna Hasiec = Leonard Doroszewski
8/04/1904 Leonard Doroszewski + Rozalia Furnalek = Janina potem Bartosiecka
ur 1/05/1905 Sitaniec zm Zamość 30/11/1978
Moje pytanie wiesz coś o Jerzym?
Imię ojca, matki, jakaś data?
Dzięki
wynika:
JERZY(nie wiem jaki) + Marianna Hajsc/Haniec = Filip Jan Doroszewski
1857 Filip Jan Doroszewski + Marianna Hasiec = Leonard Doroszewski
8/04/1904 Leonard Doroszewski + Rozalia Furnalek = Janina potem Bartosiecka
ur 1/05/1905 Sitaniec zm Zamość 30/11/1978
Moje pytanie wiesz coś o Jerzym?
Imię ojca, matki, jakaś data?
Dzięki
-
Witam,
niestety od pewnego czasu nie interesowałem się Doroszewskimi (jest to dla mnie boczna gałąź rodziny). Jak coś ustalę to się odezwę...
No chyba że Ty coś wcześniej ustalisz.
W moim innym wątku Stary Zamość i okolice - poszukuję nazwisk mam parę informacji na temat Doroszewskich ale ich jeszcze nie przetworzyłem z braku czasu
a moi Doroszewscy występują w Twoim drzewie?
pozdrawiam
Mariusz
niestety od pewnego czasu nie interesowałem się Doroszewskimi (jest to dla mnie boczna gałąź rodziny). Jak coś ustalę to się odezwę...
No chyba że Ty coś wcześniej ustalisz.
W moim innym wątku Stary Zamość i okolice - poszukuję nazwisk mam parę informacji na temat Doroszewskich ale ich jeszcze nie przetworzyłem z braku czasu
a moi Doroszewscy występują w Twoim drzewie?
pozdrawiam
Mariusz
pozdrawiam
Mariusz
Mariusz
-