Witam
Czy ktoś z forumowiczów zna jakie są zasoby z zakresu ksiąg metrykalnych parafii unickiej w Spasie (obecnie Podgórze) poza tymi które znajdują się na szukajwarchiwach.pl ???, np w parafii lub archiwach diecezjalnych?
W szukajwarchiwach.pl odnalazłem "Akta gruntowe tyczące się cerkwi parafialnych. Dekanat chełmski. Parafia Spas" a w nich dokument z 1847 który mówiący o posiadanych przez parafię księgach metrykalnych - lata 1727-1847 (w załączniku dodałem ten dokument).
Ciekawi mnie to, czy zachowały się one do czasów współczesnych, może ktoś z Was posiada taką wiedzę??
Ponadto czy jest komuś wiadomo kiedy Archiwum Lubelskie zdygitalizuje zasoby tej parafii z lat 1810-1875 i je udostępni.
Spas/Podgórze
Spas/Podgórze
Piotr syn Seweryna, wnuk Wacława, prawnuk Seweryna, 2xprawnuk Macieja, 3xprawnuk Jana, 4xpwawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Stanisława.
Re: Spas/Podgórze
AP Lublin może co najwyżej digitalizować lata 1867-1875.
Lata starsze są zmikrofilmowane, z mikrofilmów digitalizacja dokonywana jest w Warszawie przez NAC. W tym roku NAC nie planuje skanować nic z Lublina.
Lata starsze są zmikrofilmowane, z mikrofilmów digitalizacja dokonywana jest w Warszawie przez NAC. W tym roku NAC nie planuje skanować nic z Lublina.
Darek
Syn Stanisława, wnuk Józefa, prawnuk Antoniego, praprawnuk Ignacego, 3xprawnuk Błażeja, syna ?, syna ?, syna ?, syna ?, syna ?, potomków Stanisława? niestety metryki niedostępne
Syn Stanisława, wnuk Józefa, prawnuk Antoniego, praprawnuk Ignacego, 3xprawnuk Błażeja, syna ?, syna ?, syna ?, syna ?, syna ?, potomków Stanisława? niestety metryki niedostępne