Witam.
Mam pytanie do jakiej parafii ok.1904r. należała miejscowość Ladeniska położona miedzy Dubienką i Dorohuskiem. Zapomniałam jak nazywa się ta książka z wykazem miejscowości tzn.przynależnością. Czy w okolicy był jakiś dwór, większy majątek np. Ostrówki, Wola Ostrowiecka. Może ktoś z forum zna lepiej te okolice.
UWAGA !!!!
W związku z zamknięciem przez NAC w dniu 31 maja 2021 szukajwarchiwach.pl linki prowadzące do aktów w starym serwisie przestaną działać.
Od dnia 12 kwietnia 2021 nie będziemy dodawać do bazy linków prowadzących do szukajwarchiwach.pl.
Prosimy stosować do indeksów te z szukajwarchiwach.gov.pl. Najlepiej by były to linki do do całej jednostki z "rocznika".
Jednocześnie poczynimy kroki w kierunku konwersji starych linków do ich nowej wersji. Nie będzie to idealne rozwiązanie, ale lepsze jakieś linki niż żadne.
W związku z zamknięciem przez NAC w dniu 31 maja 2021 szukajwarchiwach.pl linki prowadzące do aktów w starym serwisie przestaną działać.
Od dnia 12 kwietnia 2021 nie będziemy dodawać do bazy linków prowadzących do szukajwarchiwach.pl.
Prosimy stosować do indeksów te z szukajwarchiwach.gov.pl. Najlepiej by były to linki do do całej jednostki z "rocznika".
Jednocześnie poczynimy kroki w kierunku konwersji starych linków do ich nowej wersji. Nie będzie to idealne rozwiązanie, ale lepsze jakieś linki niż żadne.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NA GORĄCO - LINK DO ZORGANIZOWANEJ ZBIÓRKI NA ZAKUP WŁASNEGO SPRZĘTU DO DIGITALIZACJI https://zrzutka.pl/d2kswh
Ladeniska
Re: Ladeniska
Post jet troche satary ale ja jestem tu "nowy".
Ladeniska jes mjejscem skad pochodzi moja rodzina ze strony ojca. Eugeniusz Klysza.
Zmarl w 1980. Pochodzil z dosyc licznej rodziny.
Znalazlem watek najstarszego ? brata Boleslawa .
Moze ktos ?cos?
Pozdrawiam
Ladeniska jes mjejscem skad pochodzi moja rodzina ze strony ojca. Eugeniusz Klysza.
Zmarl w 1980. Pochodzil z dosyc licznej rodziny.
Znalazlem watek najstarszego ? brata Boleslawa .
Moze ktos ?cos?

Pozdrawiam
Re: Ladeniska
Witam. Jeżeli będzie Pan miał wątek z nazwiskiem Gołębiowska/ski w tej miejscowości to zapraszam do kontaktu. Na razie ta linia w poczekalni, ale wiosną wycieczka w te strony;)