Wołyń
Moderator: El
Wołyń
Witam
Zwracam się z prośbą do wszystkich zainteresowanych, a w szczególności do Administratora LK (nie wiem kto nim jest), aby założyć na Forum kategorię Wołyń, lub inaczej nazwaną (np. Kresy Ziemie Zaburzańskie lub podobnie). Myślę że wielu, co by nie powiedzieć większość forowiczów, ma swoich przodków, którzy są powiązani z tymi terenami. Mnie osobiście interesują najbardziej parafie Kisielin, Hołoby, Mielnica i Kiwerce. Proszę o opinię na ten temat i ewentualne propozycje, no i oczywiście Administratora o zgodę
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
Zwracam się z prośbą do wszystkich zainteresowanych, a w szczególności do Administratora LK (nie wiem kto nim jest), aby założyć na Forum kategorię Wołyń, lub inaczej nazwaną (np. Kresy Ziemie Zaburzańskie lub podobnie). Myślę że wielu, co by nie powiedzieć większość forowiczów, ma swoich przodków, którzy są powiązani z tymi terenami. Mnie osobiście interesują najbardziej parafie Kisielin, Hołoby, Mielnica i Kiwerce. Proszę o opinię na ten temat i ewentualne propozycje, no i oczywiście Administratora o zgodę
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
Ostatnio zmieniony 25 lut 2018, 20:10 przez Piotr Miś, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kisielin, Hołoby i Mielnica są u mormonów.Piotr Miś pisze:Witam.
Czy sa gdzies dostepne akta metrykalne (koscielne lub usc) z Kisielina, Holoby, Mielnicy i Kiwersa?
Pozdrawim
Piotr z Poznania
Są też na AGAD Ekstrakty z ksiąg ur., małż. i zg.:
http://www.agad.gov.pl/inwentarze/KMluck436x.xml
A Kiwers to nie przypadkiem Kiwerce?
Ostatnio zmieniony 22 lut 2018, 09:49 przez ppl55, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Piotr
-
Re: Wołyń
to jak Ziemie Zabużańskie - poprawniejsza formaPiotr Miś pisze: (np. Kresy Ziemie Zaburzańskie lub podobnie)

to ja się pisze na taki temat/ dział na forum, na pewno będzie bardzo interesująco.
Makarewicz-Klonownica,Cieleśnica,Nowosiółki,Malowa Góra,Berezówka;
Panasiuk/Plandowski-Kodeń,Kąty,Pokinianka,Mokrany; Łucyk - Lechuty
/syn Leszka, syna Józefa, syna Józefa, syna Romana, syna Izydora, syna Tomasza->?
Panasiuk/Plandowski-Kodeń,Kąty,Pokinianka,Mokrany; Łucyk - Lechuty
/syn Leszka, syna Józefa, syna Józefa, syna Romana, syna Izydora, syna Tomasza->?
Re: Wołyń
Przepraszam Ciebie i wszystkich za błąd.MakarewiczBP pisze:to jak Ziemie Zabużańskie - poprawniejsza formaPiotr Miś pisze: (np. Kresy Ziemie Zaburzańskie lub podobnie)![]()
to ja się pisze na taki temat/ dział na forum, na pewno będzie bardzo interesująco.
Piotr z Poznania