zaświadczenie o zatrudnieniu r.1816
zaświadczenie o zatrudnieniu r.1816
Szukam miejsca pobytu Feliksa Charytańskiego (podleśnego), mam jego Akta Osobiste i Stan Służby, przedłożył zaświadczenia, jednego najważniejszego bo z kluczowego 1816 roku nie mogę odczytać.Przed tym rokiem pracował jako dozorca lasów w:
1808-1811 zaświadczenie wójta gminy Kozarzew
1812 zaświadczenie Barbary z Zapolskich Pniewskiej o pracy w Olchowcu
1813-1814 zaświadczenie od Franciszki z Zapolskich Bielskiej o pracy w Fajsławicach
zaświadczenie z 24.06.1816r nazwisko Mniski? miejscowość ???
proszę bardzo o pomoc, ślubu w parafii w której być powinien (Bychawa gm.Stara Wieś) 19.02.1816r. nie ma, pomyślałam, że w parafii w której mieszkał mogły być zapowiedzi.
pozdrawiam
Basia Sikorska
1808-1811 zaświadczenie wójta gminy Kozarzew
1812 zaświadczenie Barbary z Zapolskich Pniewskiej o pracy w Olchowcu
1813-1814 zaświadczenie od Franciszki z Zapolskich Bielskiej o pracy w Fajsławicach
zaświadczenie z 24.06.1816r nazwisko Mniski? miejscowość ???
proszę bardzo o pomoc, ślubu w parafii w której być powinien (Bychawa gm.Stara Wieś) 19.02.1816r. nie ma, pomyślałam, że w parafii w której mieszkał mogły być zapowiedzi.
pozdrawiam
Basia Sikorska
SBASIACZ
to nie jest "dom" tylko taki skrót "dan" obecnie piszemy "dnia"
jeżeli to Żuków parafia Grabowiec (?) zaraz sprawdzę czy są zapowiedzi.
Nazwisko Mniski nie występuje w bazie Lubgens a na to liczyłam,
dziękuję za zainteresowanie
Pomyślności w Nowym Roku!
pozdrawiam
Basia S
w zapowiedziach nie ma ślubu Charytańskiego, więc to chyba nie ta parafia:-(
jeżeli to Żuków parafia Grabowiec (?) zaraz sprawdzę czy są zapowiedzi.
Nazwisko Mniski nie występuje w bazie Lubgens a na to liczyłam,
Pomyślności w Nowym Roku!
pozdrawiam
Basia S
w zapowiedziach nie ma ślubu Charytańskiego, więc to chyba nie ta parafia:-(
Ostatnio zmieniony 30 gru 2018, 20:11 przez sbasiacz, łącznie zmieniany 1 raz.
SBASIACZ
Wydaje się, że u mormonów są unikaty, ale ze szpulami: https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Librarysbasiacz pisze:ślubu w parafii w której być powinien (Bychawa gm.Stara Wieś) 19.02.1816r. nie ma
Wiele zapomniałam. Przeminęło z wiatrem.
na szwa jest mikrofilm mormonów, ale czy ten sam co w Katalogu Family nie wiem, w tym czasie istniała gmina Stara Wieś i prowadziła odrębne księgi metrykalne, a w samej Bychawie akta ślubów są od października i brak zapowiedzi
link do szwa https://szukajwarchiwach.pl/35/1656/0/1/26#tabSkany
Szukany przeze mnie ślub był 19 lutego 1816, na chwilę obecną przeszukałam (szukając chociaż zapowiedzi w p.pana młodego)parafię Rudno nie ma zapowiedzi (tam w 1817r mieszkał Feliks) pobliską p.Michów, domniemaną p.Grabowiec (Żuków był jeszcze w innych parafiach) Targowisko, Krzczonów, będę szukać dalej,
tu mam pytanie do p.Dariusza Pawlaka, czy na mapy.lubgens umieścił wszystkie parafie, które funkcjonowały w tych latach (1816)?
Basia S
link do szwa https://szukajwarchiwach.pl/35/1656/0/1/26#tabSkany
Szukany przeze mnie ślub był 19 lutego 1816, na chwilę obecną przeszukałam (szukając chociaż zapowiedzi w p.pana młodego)parafię Rudno nie ma zapowiedzi (tam w 1817r mieszkał Feliks) pobliską p.Michów, domniemaną p.Grabowiec (Żuków był jeszcze w innych parafiach) Targowisko, Krzczonów, będę szukać dalej,
tu mam pytanie do p.Dariusza Pawlaka, czy na mapy.lubgens umieścił wszystkie parafie, które funkcjonowały w tych latach (1816)?
Basia S
SBASIACZ
W par. Krzczonów, w miejscowości Żuków pojawia się Kajetan Miński - moim zdaniem to jego podpis.
Dla porównania - podpis pod aktem nr 89:
https://szukajwarchiwach.pl/35/1852/0/1 ... iTsTCzyJvg
Pozdrawiam.
Dla porównania - podpis pod aktem nr 89:
https://szukajwarchiwach.pl/35/1852/0/1 ... iTsTCzyJvg
Pozdrawiam.
Wiele zapomniałam. Przeminęło z wiatrem.
Dziękuję El !!!
To ten Kajetan Miński (Mniski) zaświadczył, iż Feliks Charytański przez rok 1 pracował dla niego, niestety w zapowiedziach z r.1816 w p.Krzczonów nie ma tej szukanej (sprawdziłam cały rocznik 2 razy), Feliks ur się w p.Garbów - nie ma, w 1817 w styczniu rodzi mu się syn Antoni w p.Bychawa gm.Stara Wieś, mieszka wtedy w Rudnie, domniemany (przeze mnie) ojciec jego Ignacy mieszka w Chodlu, nigdzie tam w zapowiedziach i ślubach nie ma szukanego aktu
Może Tekla Bukar nie mieszkała w dniu swojego ślubu w rodzinnej Starej Wsi?
Zapowiedzi jednak powinny być w p.zamieszkania obojga, gdzie mógł mieszkać Feliks pracując u Mińskiego?
Nie wiem już gdzie szukać.
Dajcie znać jak spotkacie "tego faceta"
pozdrawiam sylwestrowo i noworocznie
Basia Sikorska
To ten Kajetan Miński (Mniski) zaświadczył, iż Feliks Charytański przez rok 1 pracował dla niego, niestety w zapowiedziach z r.1816 w p.Krzczonów nie ma tej szukanej (sprawdziłam cały rocznik 2 razy), Feliks ur się w p.Garbów - nie ma, w 1817 w styczniu rodzi mu się syn Antoni w p.Bychawa gm.Stara Wieś, mieszka wtedy w Rudnie, domniemany (przeze mnie) ojciec jego Ignacy mieszka w Chodlu, nigdzie tam w zapowiedziach i ślubach nie ma szukanego aktu

Może Tekla Bukar nie mieszkała w dniu swojego ślubu w rodzinnej Starej Wsi?
Zapowiedzi jednak powinny być w p.zamieszkania obojga, gdzie mógł mieszkać Feliks pracując u Mińskiego?
Nie wiem już gdzie szukać.
Dajcie znać jak spotkacie "tego faceta"
pozdrawiam sylwestrowo i noworocznie
Basia Sikorska
SBASIACZ