Mam prośbę o przetłumaczenie
https://www.ksiegimetrykalne.pl/viewer/ ... 3_0003.jpg
i przy okazji również o przetłumaczenie aktu urodzenia Wita-Antoniego Libickiego z wcześniejszego mojego postu.
pozdrawiam
Akt ślubu z 1779 roku Jan Libicki i Elżbieta Michorska
Moderatorzy: avee, El, MarcinR
Re: Akt ślubu z 1779 roku Jan Libicki i Elżbieta Michorska
Podaj numer aktu
9 pierwszy w Lutym
pozdrawiam
pozdrawiam
Nr 9, 6 lutego Kraczejowice.
Ja prepozyt Sylwester (Ruszkoski) benedyktyn z opactwa na Św. Krzyżu rezydujący (przebywający) w Wąwolnicy, małżeństwo między szlachetnymi Janem Libickim, młodzieńcem (kawalerem), a Elżbietą Michorską (uwzględniwszy wszelkie tytuły) potwierdziłem i pobłogosławiłem. Świadkami byli szlachetni: Jan Niezabitowski z Braciejowic i Andrzej Os(z)czepalski z Niezabitowa.
Uwaga: Parafia w Wąwolnicy była prepozyturą opactwa na Św. Krzyżu stąd świętokrzyski benedyktyn w Wąwolnicy.
Ja prepozyt Sylwester (Ruszkoski) benedyktyn z opactwa na Św. Krzyżu rezydujący (przebywający) w Wąwolnicy, małżeństwo między szlachetnymi Janem Libickim, młodzieńcem (kawalerem), a Elżbietą Michorską (uwzględniwszy wszelkie tytuły) potwierdziłem i pobłogosławiłem. Świadkami byli szlachetni: Jan Niezabitowski z Braciejowic i Andrzej Os(z)czepalski z Niezabitowa.
Uwaga: Parafia w Wąwolnicy była prepozyturą opactwa na Św. Krzyżu stąd świętokrzyski benedyktyn w Wąwolnicy.
po "Michorską" uciekło mi "panną"