[center]Po miesięcznej przerwie wznawiamy działalność bazy regestrów !!![/center]
[center] * Pliki z indeksami należy przesyłać wyłącznie na adres e-mail : lubelskie-korzenie(at)lubgens.eu[/center]
[center]Oszczędzając czas osób zajmujących się bazą :[/center] * Korzystaj ze wzorów tabel, które można pobraćna tej stronie(arkusz kalkulacyjny pakietu biurowego Microsoft lub OpenOffice) * Starajcie się nie przesyłać pliki co drugi dzień po jednym kolejnym roczniku, lecz dopiero po zindeksowaniu kilku lat w jednej tabeli
Darz ród
P.S. Sprawdźcie, czy indeksy które wysłaliście pomiędzy 16.09.2015 a 16.10.2015 zostały wstawione. W przypadku ich braku prosimy o ponowne przesłanie plików na powyższy adres e-mail
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2016, 21:50 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Andrzej pisze:A co robimy z tymi wielkimi rocznikami, np. z Lublina, które mają ok. 1000? Też łączyć w kilka?
Jeżeli jesteś wstanie spisać co drugi dzień i wysyłać po 1000 rekordów to pewnie, że łączyć w kilka Jak nie dasz rady to z pocałowaniem ręki przyjmiemy i ten tysiąc.
Mirosław Marysz pisze:Spisane akta wysłane, teraz czekam na pojawienie się w bazie
Dziękuję doszły. Mała uwaga - warto dodawać linki do każdego aktu na stronie. To tylko złapanie myszką za prawy dolny róg komórki z linkiem i przeciągnięcie w dół przez wszystkie akty znajdujące się na skanie.
Witam,
Czy informacja o mailu, na który można wysłać indeksy może być umieszczona gdzieś przy indeksach, ponieważ nie wiedziałam, że mail się zmienił. Poprzednio wysyłałam do Piotra na jego adres, teraz wpisy się nie pojawiły. Dopiero po przeszukaniu forum znalazłam właściwy mail, czytelniej byłoby go umieścić w dziale Indeksacja. Nowe osoby mogą mieć problem ze znalezieniem właściwego adresu.
Pozdrawiam,
Agnieszka
szeherezada pisze:Czy informacja o mailu, na który można wysłać indeksy może być umieszczona gdzieś przy indeksach, ponieważ nie wiedziałam, że mail się zmienił.
W menu poziomym u góry jest zakładka "Kontakt z administratorem bazy"
Niestety, nie jest przydatna dla osób używających Win 7 i nie zakładających konta w ichnim systemie, więc jednak info przydałoby się.
Pozdrawiam,
Agnieszka
szeherezada pisze:Niestety, nie jest przydatna dla osób używających Win 7 i nie zakładających konta w ichnim systemie,
Poproszę o szersze wyjaśnienie, dlaczego nie jest przydatna ? Prosisz o informację o mailu, na który można wysyłać indeksy i pod tą zakładką taką informację znajdujesz.
Podejrzewam, że chodzi o to, że kliknięcie na mail przenosi do Outlooka albo innej skrzynki firmy Microsoft. Polecam kliknąć na adresie e-mail prawym przyciskiem myszy, powinna pojawić się opcja skopiowania odnośnika do adresu e-mail i wklejenia w inne miejsce (niestety nie wiem z jakiej przeglądarki korzysta pani Agnieszka, więc nie wiem jak będzie się dokładnie nazywać).