To jest zaśmiecanie?
Przeczytaj co napisał wyżej o 15.12 Przemek - jego źródło to dobrze znany Mirosław Derecki, częsty gość w pałacu w Karczmiskach.
Dalej mało ci dowodów?
Moderatorzy: avee, El, MarcinR
To jest zaśmiecanie?
1850 to nie XVIII wiek...
Dokładnie tak.
Sorry, zrobiłem za duży skrót myślowy. Jan żeni się z Teklą Ziębianką w 1833, Tekla rodzi się w 1810? jako Ziębianka. Myślałem, że może we wcześniejszych latach ta rodzina zapisywana była jako Zaręba (bo Przemek pisze, że właściwe nazwisko to Zaręba) i sprawdzałem wiek XVIII, a w nim nazwiska Zaręba brak (Zięba też występuje tylko kilka razy pod sam koniec XVIII w.).
Czytaj ze zrozumieniem - zaśmiecanie wątku to pisanie o moim nazwisku w kontekście Twojego stwierdzenia, że konieczny jest wyrok sądowy. Niepotrzebnie siejesz ferment stawiając się w roli czyjegoś rzecznika. Zadałem konkretne pytanie i osoba do której było skierowane konkretnie odpowiedziała. Potrafię samodzielnie przeczytać i ocenić link do materiału. Nie potrzebuję drogowskazów z 17.45MireQ pisze: ↑29 cze 2020, 17:45To jest zaśmiecanie?
Przeczytaj co napisał wyżej o 15.12 Przemek - jego źródło to dobrze znany Mirosław Derecki, częsty gość w pałacu w Karczmiskach.
Dalej mało ci dowodów?
Niby kto miał tak przyjmować?
Ok, w takim razie mamy 14 dzieci Antoniego. Może coś przeoczyłem lub przeinaczyłem w tej mojej rozpisce, więc wszelkie poprawki mile widziane. A takie metryki chrztu gdzie są do wglądu? Bo poszukuję info na temat dzieci Andrzeja Siemiona i Marianny/Marii z d. Pyć.MireQ pisze: ↑30 cze 2020, 22:37Niby kto miał tak przyjmować?
Ja widzę metryki chrztu i cała ta trójka dzieci to faktycznie dzieci Antoniego i Anny.
To czy Antoni był ich ojcem - to już inna sprawa... w metrykach jego zapisano jako ojca.
Nie masz o nich info?
Albo zmarli jako dzieci, albo się ożenili w innej parafii, albo w innej parafii zmarli, albo nie zgłoszono ich zgonu...
W 2005 roku w lubelskim było 66 abonentów telekomunikacji polskiej o tym nazwisku.
Pytasz o żyjących potomków Andrzeja Siemiona a ja mam chrzty osób urodzonych 100 lat temu i starszych.