Początek listopada, wizyty na cmentarzu. Postanowiłem podzielić się na forum jakie cmentarze ja odwiedzam co roku, aby zapalić świeczkę..
Pochodzę z Tomaszowa Lubelskiego i siłą rzeczy tam jadę w okolicy 1/2 listopada. Cmentarze "stary" i "nowy" w Tomaszowie, cmentarze parafialne w Dzierążni, Tarnawatce, Krasnobrodzie. Mały cmentarz greckokatolicki, potem prawosławny, a teraz rzymskokatolicki w Pańkowie. Tam zawsze jestem aby zapalić świeczkę na grobie Mamy, Dziadków/pra/prapra..., krewnych bliskich i dalekich, kumpli, nauczycieli, żołnierzy Września 1939
W Lublinie cmentarz na Unickiej-groby Teściów i rodziny mojej Żony.Na Lipowej raptem trzy groby krewnych, powstańcy styczniowi i tablica poświęcona człowiekowi, lekarzowi medycyny z XIX wieku, przy którego ulicy kiedyś mieszkałem na stancji.
Lubię chodzić po cmentarzach, podziwiam piękne pomniki na Lipowej, odczytuję rosyjskie bukwy w Pańkowie i wszędzie te same proste słowa WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ.....
Dlaczego to piszę na stronie genealogów? Jak byłem mały Dziadek Czesław Rybicki zabierał mnie, żebym mu pomógł posprzątać stare ziemne groby bliskich z krzyżami drewnianymi ponad stuletnimi i zacząłem go podpytywać-kto to jest, skąd to nazwisko? Aż wreszcie pod koniec lat 90tych postanowiłem zapisać tych przodków i zacząć swoją przygodę z genealogią.
Pamięć o przodkach na początku listopada
Pamięć o przodkach na początku listopada
Pozdrawiam Marcin
-
Rozmineliśmy się
ja wczoraj odwiedziłem cmentarz w Krasnobrodzie. Także i w Suchowoli, katolicki, jaki i dzięki uprzejmości pewnej starszej pani z tej miejscowości, pierwszy raz dane mi było zobaczyć cmentarz prawosławny (dawniej grekokatolicki).

Pozdrawiam Adrian 
Syn Waldemara, wnuk Henryka, prawnuk Andrzeja, 2xprawnuk Pawła, 3xprawnuk Andrzeja, 4xprawnuk Sebastiana, 5xprawnuk Szczepana, 6xprawnuk Andrzeja

Syn Waldemara, wnuk Henryka, prawnuk Andrzeja, 2xprawnuk Pawła, 3xprawnuk Andrzeja, 4xprawnuk Sebastiana, 5xprawnuk Szczepana, 6xprawnuk Andrzeja